לדלג לתוכן

תחפושת של ליל כל הקדושים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנשים עם תחפושות של ליל כל הקדושים.

תחפושות של ליל כל הקדושים הן תחפושות שנהוג ללבוש בליל כל הקדושים או בפסטיבלים השונים הקשורים לחג, שחל ב-31 באוקטובר. את התחפושות הראשונות של ליל כל הקדושים ניתן היה לראות כבר בשנת 1585 בסקוטלנד. במהלך המאה ה-18 וה-19 המנהג זכה להתייחסות במדינות כמו סקוטלנד, אירלנד, האי מאן וגם ויילס.

יש שטענו כי המנהג נובע מהאירועים הקלטיים: סאווין ואולהלוטייד. תחפושות של ליל כל הקדושים מבוססות באופן מסורתי על יצורים על-טבעיים או יצורים הלקוחים מפולקלורים שונים. עם זאת, בשנות השלושים של המאה העשרים התחילו לייצר תחפושות בדמויות של ידוענים, מוזיקאים וכולי. במרוצת השנים, נהגו צעירים ללבוש תחפושות של ליל כל הקדושים, אך בתחילת המאה ה-20 גם מבוגרים החלו ללבוש אותן גם כן.

לבישת תחפושות בליל כל הקדושים עשויה לנבוע מהאמונה כי יצורים על-טבעיים, או נשמותיהם של המתים, משוטטות בכדור הארץ בזמן זה. נהוג לחשוב שלבישת התחפושות תרתיע ותבלבל את הרוחות והנשמות שמשוטטות ברחבי כדור הארץ בליל כל הקדושים.[1]

סוגי תחפושות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מדונה, בדמותה יצאו שלל תחפושות לאורך השנים. היא הוגדרה כ"אחד מהאנשים "שהשפיעו על התחפושות של ליל כל הקדושים בשנות ה-80".

במרוצת השנים ייצרו חברות שלל סוגים שונים של תחפושות. על פי הפדרציה הקמעונאית הלאומית, נושאי התחפושות הפופולריים ביותר של ליל כל הקדושים למבוגרים הם לפי הסדר: מכשפה, פיראט, ערפד, חתול וליצן. כמו כן, מוזיקאים שונים כמו היוו השראה לתחפושות שיוצרו בדמותם. הזמרת-יוצרת הוגדרה כ"אחד מהאנשים שהשפיעו על התחפושות של ליל כל הקדושים בשנות ה-80".[2]

ישנן סוגי תחפושות שהוגדרו כרעילות וכמסוכנות לשימוש ואחת מהפרשות הידועות ביותר בנושא נגרמה כתוצאה מליקויים של חברת אילופ, בשנת 2012.

פרשת התחפושות הרעילות של אילופ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אילופ היא חברה אמריקאית שמשרדיה הראשיים נמצאים בקולורדו ספרינגס, ארצות הברית. החברה מעצבת, מייצרת ומפיצה תחפושות ואביזרים, בייחוד של ליל כל הקדושים. השם הוא ראשי תיבות של "כולם צוחקים על כדור הארץ", ביטוי שנקבע בעקבות סיבות מסחריות בנובמבר 2013.[3]

בשנת 2012 פנה אל החברה הדוקטור אנתוני א. הלד והודיע כי החברה הפרה את החוק בטענות שנמכרו דרכה תחפושות ואביזרים של ליל כל הקדושים שהכילו DEHP, DBP, BBP, ארסן, קדמיום ועופרת בקליפורניה מבלי שצוינו הדברים.[4] בעקבות כך, הסכימה החברה שלא למכור מוצרים בקליפורניה עד שיתוקנו הליקויים.[5]

חוקרים מטעם הפדרציה הלאומית לקמעונאות בארצות הברית ערכו סקר בנושא הרווחים מתחפושות ליל כל הקדושים ומצאו כי 53.3 אחוז מאוכלוסיית המדינה תכננו לקנות תחפושות של ליל כל הקדושים בשנת 2005, תוך שהוציאה בממוצע 38.11 דולר על כל תחפושת (עלייה של 10 דולר לעומת השנה הקודמת).[6] בשנת 2006, פורסם כי ההוצאות על התחפושות במדינה היו בגובה של 4.96 מיליארד דולר.[7]. בשנת 2020, העריכו כי למרות מגפת הקורונה, ההוצאות על ליל כל הקדושים והתחפושות יהיו בגודל של שמונה מיליארד דולר.[8]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ כל האמת על ליל כל הקדושים, באתר ynet, 31 באוקטובר 2017
  2. ^ Halloween in the 80s: Smurfs, Madonna, the Hulk. Who inspired the most popular costumes of the decade?, syracuse, ‏14 באוקטובר 2020 (באנגלית)
  3. ^ "EVERYBODY'S LAUGHING ON PLANET EARTH Trademark of elope, Inc. - Registration Number 4661999 - Serial Number 86109659 :: Justia Trademarks". trademarks.justia.com. נבדק ב-2016-06-10.
  4. ^ "Elope Inc". The Chanler Group Attorneys at Law. The Chanler Group. 31 במאי 2012. נבדק ב-9 ביוני 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Held v. Elope, Inc". The Chanler Group Attorneys at Law. The Chanler Group. 2 באוקטובר 2012. נבדק ב-9 ביוני 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Wall Street Journal. Retrieved November 14, 2010.
  7. ^ The National Retail Federation, web.archive.org, ‏27 בדצמבר 2007
  8. ^ Halloween Data Center, NRF (באנגלית)